Fiskebensdiagram

Fiskebensdiagram med Post-it® produkter

Sætter problemerne i fokusLøsninger er fantastiske ... Men kun hvis du forstår de problemer, du prøver at håndtere, korrekt. Fiskebensdiagrammet giver en metode til at diagnosticere alle potentielle problemer, store som små.

Problemer kan opstå på alle stadier af en opgave. Men i stedet for at gætte på, hvad der er skyld i et problem (eller værre: at vente på, at noget går galt), giver fiskebensdiagrammet små teams en metode til med det samme at overveje de variabler, der hæmmer produktiviteten.
 

 • 1

  Kom i gang ved at identificere det konkrete problem. Identificer personen/afdelingen, som er ansvarlig for problemet, og/eller hvor og hvornår det finder sted. Brug en stor flade – såsom en Post-it® Meeting Chart — for at give jeres diagramsession rigeligt plads at vokse på.

 • 2

  Skriv problemet ned på en Post-it® Super Sticky Note— denne vil danne "hovedet" af jeres diagram. Fra midten af dette stykke papir tegnes en vandret linje ud – denne linje danner "rygraden", hvorfra jeres team vil gribe problemet an – deraf fiskebensnavnet.

  Skriv problemet ned på en Post-it® Super Sticky Note

   

   

   

 • 3

  Herfra diskuteres og identificeres de komponenter og faktorer, der måske bidrager til problemet. Måske er det et transportproblem, en personalesituation osv. Prøv at udforske så mange muligheder, som du og dit team kan.

 • Tegn en linje ud fra diagrammets

  Tegn en linje ud fra diagrammets "rygrad" for hver af problemets mulige komponenter, og navngiv dem (dvs. transport, personale osv.). (Tip: brug en Post-it® Super Sticky label på rulle til at lave "rygraden" for at give fleksibilitet, i tilfælde af at diagrammet ændrer sig).

  Tegn en linje ud fra diagrammets

 • 5

  Bed teamet brainstorme inden for disse komponenter om, hvad de grundlæggende årsager kan være. Skriv disse årsager på en Post-it® Super Sticky Note, og tilføj dem til den relevante komponentlinje (ud fra diagrammets "rygrad").

 • 6

  Når I er færdige, vil du og dit team have en visuel oversigt til forståelse af problemet og kan begynde en mere grundig undersøgelse af hver af de mulige, medvirkende faktorer.VIL DU HAVE FLERE TIPS & IDEER?

Hold mig opdateret om Post-it® Brand tilbud med mere!